Spiertesten

  • Bionix: Isometrische, isodynamische krachttest van buik- en rugspieren.

 De Bionix Sim3Pro is een recent ontwikkeld toestel om de kracht van de buik-en rugmusculatuur in kaart te brengen. Het resultaat wordt zowel naar absolute waarde geïnterpreteerd als naar verhoudingen tussen de verschillende spiergroepen. Daarnaast wordt een 3D bewegingsanalyse gemaakt om de beweeglijkheid van de wervelkolom na te gaan.

  • Zebris : triaxiaal onderzoek van de wervelkolom.

Dit onderzoek is erop gericht om bewegingsbeperkingen vast te stellen bij het buigen, draaien, strekken en kantelen van de wervelkolom. Er worden bewegingsuitslagen en –snelheden gemeten.

  • Biodex : isokinetische krachttest van arm/beenspieren.

Een isokinetische krachtanalyse brengt de tekorten in kaart die aanwezig zijn in de bovenbenen van sporters die uit revalidatie komen (na bijvoorbeeld een voorste kruisbandletsel) of (herhaalde) klachten hebben (hamstringblessures bij lopers of voetballers, quadricepsproblemen, knieklachten, liesklachten, heupproblemen, schouderklachten). Op basis van de resultaten van een isokinetische krachtanalyse kan jouw revalidatie- of trainingsprogramma bijgestuurd worden. Afhankelijk van welk type test noodzakelijk is, duurt deze 30min tot anderhalf uur. Best brengt U sportieve kledij (short, t-shirt) mee.

Informatiebrochure Biodex Spierkrachttest

  • Redcordtesting : testing stabiliteit wervelkolom.

Pijn of inactiviteit kan leiden tot desactivatie van één of meerdere spieren waardoor andere spieren moeten gaan compenseren en overbelast kunnen geraken. Dit kan dan terug leiden tot bewegingsbeperkingen en/of pijn. Door middel van het redcord systeem kunnen deze inactieve spieren terug aangesproken worden. Er wordt gebruikt gemaakt van suspensie training, d.m.v. instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht. Op die manier is het een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie. Het redcord systeem kan tevens via een gestandaardiseerd programma gebruikt worden als testing, om een idee te krijgen van de functionele core stability bij patiënten/sporters.

Informatiebrochure RedCord stabiliteitstest