Uitbouw AZ Delta campus Brugsesteenweg

1 december 2016, by Mathieu Maroy


AZ Delta blijft in beweging. Naast de bouw van een gloednieuwe campus in Rumbeke, die we in gebruik nemen in de zomer van 2019, staan er nog nieuwbouwprojecten op de planning. Zo wordt de invulling van campus Brugsesteenweg steeds concreter. Daarbij zal de nadruk liggen op planbare en chronische zorg, gericht op optimale dienstverlening, vlotte toegankelijkheid en kleinschaligheid in een stedelijke omgeving.

In eerste instantie krijgt campus Brugsesteenweg een gloednieuwe Z-Blok op de huidige parking voor het ziekenhuis. Onder het gebouw is op 2 niveaus ondergrondse parking voorzien voor een 200-tal wagens. De ruwbouwwerken starten in mei 2017 en al alles goed verloopt is het gebouw afgewerkt tegen eind 2018.

In de Z-blok is ruimte voorzien voor het sportmedisch centrum, een oogkliniek, de dienst opnamevoorbereiding, de polikliniek orthopedie en het multidisciplinair pijncentrum.

Bovendien krijgt de campus Brugsesteenweg onder meer volgende invulling:

– Er komt een multidisciplinaire krachtenbundeling van de diensten orthopedie, fysische geneeskunde, revalidatie, reumatologie in een locomotorisch centrum.

– Alle revalidatieafdelingen (SP), fysische geneeskunde, revalidatie, reumatologie en internistische diensten werken er samen aan de revalidatiezorg voor ambulante en gehospitaliseerde patiënten.

– De raadplegingen voor de verschillende artsen worden er uitgebouwd.

– Op de locatie van de huidige kraamafdeling en de dienst kinderziekten worden de krachten gebundeld voor palliatieve verzorging in samenwerking met De Mantel en Zorgbedrijf Roeselare. Een centrum voor patiënten met de ziekte van Parkinson.

– Omdat een ziekenhuisopname in de toekomst gemiddeld korter zal zijn, zullen steeds meer patiënten terecht kunnen in het dagziekenhuis. De werking van het dagziekenhuis chirurgie dat deze week officieel opent, is daar een voorbeeld van. Ook de nieuwe endoscopie-eenheid is een voorbeeld van hoe het ziekenhuis er in de toekomst zal uitzien.

– De slaapkliniek (die verder uitgebreid wordt), onder impuls van de dienst longziekten.

– Geestelijke gezondheidszorg, onder impuls van de dienst psychiatrie.

 

Op zaterdag 26 november krijgen de huisartsen al een kans om het nieuwe dagziekenhuis chirurgie te bezoeken en een blik te krijgen op de nieuwe plannen. Tijdens de Dag van de Zorg, op zondag 19 maart 2017, krijgt het brede publiek een blik achter de schermen.

 

Bekijk alvast de nieuwsreportage van Focus-WTV via deze link.