Start werken nieuw gebouw campus Brugsesteenweg

6 juli 2017, by Mathieu Maroy


Naast onze nieuwbouw in Rumbeke krijgt ook de bestaande campus Brugsesteenweg uitbreiding met een nieuw gebouw. In het nieuwe Z-blok komen het sportmedisch centrum, een oogkliniek, de raadplegingen van de dienst orthopedie, een multidisciplinair pijncentrum en de dienst voorbereiding opname. De werken starten op maandag 26 juni.

Het nieuwe gebouw komt op de huidige bezoekersparking die nu aansluit op de hoofdingang. Er komen ook twee ondergrondse parkeergarages voor bezoekers en patiënten. Het gaat om een investering van 20 miljoen euro. Als alles goed loopt, is het de bedoeling dat het gebouw tegen eind 2018 in gebruik kan worden genomen.

Start op 26 juni

De eerste graafwerken starten op maandag 26 juni. Vanaf dan zal de huidige parking bij de hoofdingang niet meer beschikbaar zijn. Bezoekers en patiënten kunnen parkeren op de betaalparking aan de overkant van de Brugsesteenweg. Deze parking wordt momenteel uitgebreid zodat daar voldoende parkeerplaats beschikbaar is. Ziekenhuismedewerkers parkeren tijdelijk op de Moermanparking.

Kiss & ride

Voor minder mobiele patiënten en bezoekers is er een bepekte kiss & ride zone aan de tijdelijke nieuwe ingang van de campus. Bekijk hier de flyer met onder meer de plannetjes met de toegangswegen tot de parking en het ziekenhuis gedurende de twee bouwfases. De tweede fase start vanaf 15 augustus.

We raden patiënten ook aan om ons te volgen via de nieuwsberichtberichten op onze website of via onze facebookpagina.

Ben je benieuwd hoe het nieuwe gebouw er zal uitzien? Bekijk dan dit filmpje.