Start Multidisciplinair Sportmedisch Centrum SPORT’R OP 2/03/2020

26 februari 2020, by Mathieu Maroy


 

Vanaf maandag 2/03/2020 start in de nieuwe Z-blok van AZ Delta Campus Brugsesteenweg het multidisciplinaire sportmedisch centrum Sport’R.

Bij Sport’R kan je terecht voor zowel gespecialiseerd preventief sportmedisch advies als voor diagnosestelling en de behandeling van sport gerelateerde problemen (zowel acute letsels als overbelastingsletsels), dit door zowel artsen in fysische geneeskunde & revalidatie als door orthopedisch chirurgen.

Zo nodig kan ook bijkomend gespecialiseerd advies ingewonnen worden bij cardiologen, pneumologen, kinderartsen, endocrinologen, gastro-enterologen… met bijzonder interesseveld in sportgerelateerde problemen.

Om een zo breed mogelijk sportmedisch advies te kunnen aanbieden zijn naast de consultaties bij de arts verschillende testen door en/of advies van paramedici mogelijk :

 • Preventief advies
  We beschikken over verschillende testbatterijen om gericht preventief advies te geven:

  • Isokinetische testen: meten jouw spierkracht en de krachtverhouding tussen je verschillende spiergroepen.
  • Redcord testing: meet je globale core stability.
 • Persoonlijk voedingsadvies
  In functie van jouw sportieve prestaties. Of je nu een amateursporter of professional bent, het is belangrijk dat je lichaam de juiste voedingsstoffen krijgt.
 • Ganganalyse en (sport specifiek) schoeiseladvies
  Podologisch onderzoek dat de oorzaak van je (voet)klachten achterhaalt.
 • Revalidatie en kinesitherapie/ergotherapie 
  Behandeling van sport specifieke letsels en postoperatieve revalidatie.
 • Sportpsychologie en mental coaching
  Onze Sport’R sportpsycholoog wordt naast het revalidatieluik ook ingeschakeld voor individuele en/of groepsbegeleiding. Zowel voor amateur sporters, de professionele atleten als coaches.
 • Sportmedische keuring
  Bepaalde sporten vereisen een jaarlijkse sportmedische controle. Een controle via Sport’R spoort contra-indicaties op (mogelijke beperkingen die het beoefenen van jouw sport in de weg staan) en bezorgt je bovendien een orthopedisch inzicht waardoor sportletsels (zowel acuut als overbelasting) kunnen vermeden worden.

Voor bijkomende inlichtingen kunt U Sport’R contacteren per telefoon 051/23 63 70 of email sportr@azdelta.be.

Meer info op www.sportr.be