Corona : Vanaf 4 mei 2020 herstart zowel van de raadplegingen als van de ambulante revalidatie, mits de nodige voorzorgsmaatregelen.

30 april 2020, by Mathieu Maroy


 

Op de verschillende campussen van AZ Delta in Roeselare (voorlopig enkel Campus Brugsesteenweg), Torhout en Menen zijn de noodzakelijke raadplegingen weer voorzichtig opgestart. De heropstart is de voorbije weken grondig voorbereid en volgt de richtlijnen van de overheid, die wil dat de patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Dit gaat gepaard met uitgebreide veiligheidsmaatregelen, de veiligheid van de patiënten en medewerkers staat voorop. Bij aankomst moeten de patiënten hun handen ontsmetten en krijgen ze een mondmasker. Ook de temperatuur wordt gemeten. Er wordt over gewaakt dat de mensen in het onthaal en in de wachtzalen minstens anderhalve meter afstand houden.

Conform de nieuwe nationale richtlijnen werd vanaf  4 mei 2020 ook de ambulante niet-medisch dringende revalidatie progressief heropgestart met de nodige aanpassingen en aandacht voor de hygiënische maatregelen.

Lees hier meer over de impact van de COVID-pandemie voor de dienst revalidatie in AZ Delta in het Tijdschrift voor Geneeskunde.

https://www.tvg.be/sites/default/files/generated/press/20-068_opmaak-Cor.pdf